In balans met de natuur

De natuur is voor velen een plek van recreatie, opladen, loslaten en ontspanning. De natuur heelt, dat hebben we allemaal wel eens ervaren. De een houdt van het bos, de ander van de zee, en weer een ander van de bergen of de polder. Kortom, voor ieder wat wils. 

Maar wat is er dan zo helend aan de natuur? De natuur brengt ons terug naar onze essentie: verbondenheid en heelheid. Het haalt ons uit het gefragmenteerde denken, zodat we helderheid kunnen ervaren. Ook kan de natuur ons helpen emoties los te laten. Een beekje van stromend wat kan ons innerlijk schoonspoelen. 

Maar zijn wij niet onderdeel van de natuur? Ja, we zijn eigenlijk een met de natuur. Dus, de helende kracht van de natuur, is ook in ons. En wat is dan die gemeenschappelijke noemer? Het universele, heldere zijn. Niet verduisterd door gedachtes, emoties, verleden en toekomst. De natuur om ons heen helpt ons dat te ervaren in onszelf, wat we soms vergeten zijn en niet meer voelen, maar altijd in ons hebben. De rust, ruimte en heelheid van het pure zijn. Net alsof je boven op een hoge berg staat. Vrij van alle objecten daar beneden, ervaar je helderheid en puurheid. 

Op vrijdag 12 mei tussen 08.00u en 13.00u  vindt er een workshop plaats op landgoed Bleijendijk te Vught: balans in de natuur. Een prachtige plek, vol mooie, veelzijdige vegetatie, waar rust en stilte heerst met harmonie in alles dat leeft. Een plek om tot rust te komen, om op adem te komen en om te genieten, niet van al het doen, maar van het zijn. 

Er vindt een mooi programma plaats met balans in activiteit en rust, met interactie en introspectie, met gezellig eten en drinken, en bewust aanwezig zijn.

Wil jij zelf een ontspannende en leerzame workshop organiseren voor jouw team of groep? Neem dan contact op met maartje@silentactivity.com 

Graag tot ziens! Liefs, Maartje 

Next
Next

Center of well-being